informatie over spanking en discipline

Blog

Spanking en discipline

17-09-2014 19:23

Inleiding

Is billenkoek ouderwets of juist heel modern ?

De bedoeling van deze pagina is objectieve informatie over spanking en discipline te geven, zonder sterke verhalen, seksuele excessen, of ver gezochte extremiteiten. We praten heel informatief over echte spanking en discipline in het reele leven.

Dit is bedoeld voor een ieder, die zich serieus aangetrokken voelt tot spanking als deel van zijn lifestyle of gewoon met vragen of onzekerheden zit en hier meer over wil weten.

Vooral ook vrouwelijke lezers wil ik met deze pagina aanspreken. Meisjes zijn in dit soort dingen toch vaak toch wat voorzichtiger en kwetsbaarder dan het roekeloze mannenvolkje en weten soms niet waarheen met deze gevoelens.

Aan je leeftijd is overigens geen bovengrens gesteld. Ongeacht of je noch studerend bent of veertig of ouder, deze blog is voor jou bestemd als je spankinggevoelens hebt.

 

Wat is spanking ?

Spanking is straf door middel van ouderwetse billenkoek. Niet omdat iemand je daartoe dwingt, maar omdat je zelf vindt dat je het nodig hebt.

Tja, en daar komt meteen al de eerste vraag, want waarom zou je dat eigenlijk willen ?

Een moeilijke vraag, maar er zijn veel mensen die van jongs af aan iets hebben met billenkoek. Ze hebben een soort van diep verlangen of gewoon het gevoel dit soms nodig te hebben ter correctie. Dit aantal mensen is groter dan je denkt, maar op straat kun je dat natuurlijk niet aan iemands neus zien.

Niemand denkt neutraal over dit onderwerp. Er zijn mensen die dit zeer nodig hebben hebben en er zijn mensen die hier absoluut niets van willen weten.

Als je tot de eerste groep behoort, dan weet je dat gewoon van jezelf en zal deze blog jouw brandende vragen beantwoorden.

 

Waarom behoefte aan spanking ?

   

  Toets jezelf maar eens aan het onderstaande, want verschillende mensen hebben verschillende redenen:

  • Sommigen zijn ontevreden over zichzelf en zoeken een strenge methode om terug in het juiste spoor te komen of beter te presteren.
  • Overgave is wat velen zoeken. Eenmaal over de knie is er geen weg meer terug, jammeren helpt niet. Het stuur is volledig overgegeven, even onverbiddelijk en streng onder iemand's hoede. 
  • Voor anderen is het een middel om hun innerlijke balans en zekerheid terug te vinden in onze instabiele maatschappij.
  • Weer anderen kicken gewoon op de spanning, straf te ervaren, te beleven, te ondergaan; een soort uitlaatklep.
  • Er zijn ook mensen die hierin een stukje warmte, liefde en aandacht vinden, waarnaar ze zo lang al hunkeren.
  • Tenslotte zijn er ook mensen, die dit zoeken als geestelijke loutering, boete doen.

In welke van deze punten herken jij jezelf terug? 

In al die gevallen kunnen we zeggen, dat billenkoek een heilzaam effect heeft, therapeutisch eigenlijk.

 

Spanking en prestatie

Heb je soms wel eens problemen met presteren, of orde scheppen in het dagelijkse leven ?

Spanking kan vaak helpen bij het beter concentreren bij je studie, sport of op het werk.

Dit is geen wetenschappelijke blog, maar het is bekend dat je lichaam bij billenkoek endorphine produceert. Dit is een soort natuurlijke drug die het lichaam zelf aanmaakt . Het stimuleert dat je je innerlijk evenwicht weer terugvindt en dat het kopje weer helder kan denken. Je kunt je dan ook beter concentreren:

Top turnster Corina Ungureanu in haar biografie “Beginning and end”:

"I received many spankings from Mr. Belu, but I believe competitive sports require a Spartan education. Belu is one of the best gymnastics coaches in the world and his spankings helped me a lot. It was like an impulse to snap out of my tired and exhausted state."

 

 

Maar hoe gaat dat dan, spanking ?

Ik zal hier heel kort iets over zeggen, omdat ik er wel eens een vraag over krijg. 

Binnen een spankingbegeleiding krijg je dus wel eens ouderwets billenkoek, als je het verdiend hebt. Dat gaat op je broek of op je blote bibs. Je zult dit vooraf bespreken met je begeleider, meester, mentor, of coach, er zijn meerdere namen voor.

Meestal als we over spanking praten gaat dat op de blote billen. Dit met het oog op het echte strafgevoel. Het voordeel is ook dat de begeleider zo ziet wat hij doet en beoordelen kan wanneer het genoeg is. Als maatstaf heb ikzelf altijd gehanteerd wat ik "rode appeltjes" noem,  d.w.z. een fris en gezond pak met de blote hand op je blote billen, todat ze flink blozen als rode appeltjes.

En tja, waarschijnlijk gaat niet alleen je bibs gloeien en blozen, maar ook je wangen. Van schaamte wel te verstaan, want dat hoort er ook bij.

Hoe voelt dat eigenlijk ?

"En hoe voelt dan eigenlijk billenkoek?", krijg ik wel eens als vraag. Tja, eigenlijk is dat iets wat je zelf moet ervaren als je het wilt weten. De kletsen klinken fris door de kamer. In het begin tintelt het alsof er sprankelende vonkjes rondspatten. Je hartje schreeuwt dan om berouw en de traantjes vragen om los te komen. Tenslotte komt er meer en meer die diepe gloed die doordringt tot in je buik. Een studente gaf me eens een originele beschrijving: "billenkoek is als chocolade, bitter en toch zoet, het is naar, maar toch geweldig".  Eigenlijk is het frapant. Bij ieder ander lichaamsdeel zou je je waarschijnlijk aangevallen voelen als je klappen kreeg.  Bij billenkoek is dat anders. Veilig gedrapeerd over de strenge knie, je blote bibs omhoog, voelt het als echte straf en overgave. Niets anders kan hetzelfde alomvattende gevoel opwekken.

 

Hoe streng?

Normaal gesproken vind ik een stevig pak met de blote hand op je blote bibs streng genoeg. Dit is heus echte straf en het heeft zondermeer het benodigde effect ! 

 

Maar misschien vind je het zelf nodig dat er nog een extra pittige straf gereed ligt, voor als je eens extra uit de bocht bent gevlogen. Bespreek dat dan met je begeleider. Een houten plankje, rietje of lineaaltje zal er dan voor zorgen dat je de volgende keer wel beter zult oppassen voordat je het weer eens al te bont maakt ! 

 

 

Vroeger tegenover nu

Laten we eens vroeger vergelijken met nu. Vroeger was billekoek heel gewoon in het gezinsleven, op school enz. Het had zo zijn eigen plaatsje in het huiselijke leven, dat toch wel warmer en minder onpersoonlijk was dan in onze huidige tijd.

Laten we eerlijk zijn, mensen zijn natuurlijk niet veranderd in hun gevoelens en behoeftes. Maar we hebben wel op veel dingen een andere kijk gekregen, we zijn moderner in onze opvattingen geworden.

Neem de schoolgaande jongeren bijvoorbeeld, die veel zelfbewuster zijn dan vroeger; Als een jongere thuis vindt dat billenkoek niet het juiste voor hem is, dan vind ik dat hij recht heeft op een alternatieve straf. De ouders behoren zo iets te respecteren.  

Omgekeerd is het voor een jongere ook zijn goed recht, om te vinden dat billenkoek wel de beste straf voor hem is.  In sommige moderne Engelstalige landen, kan een leerling zelf kiezen tussen billenkoek of een strafwerk. Als de leerling voor billenkoek kiest moeten ook de ouders toestemming geven. Dat is in de regelgeving zo vastgelegd. Ik vind dit een heel gezonde benadering. Scholieren vanaf een bepaalde leeftijd zijn best in staat het soort straf te kiezen waarvan ze zelf denken de meeste baat bij te hebben.

 

 

Wat als je een mentor zoekt ?

Het is allemaal maar makkelijk gezegd, maar wie gaat jou dan begeleiden als je al volwassen bent en daar diep van binnen behoefte aan hebt? Wie gaat er in jouw leventje zo nu en dan de plaats innemen van een strenge vader of leraar?  Bij wie kun je daarvoor aankloppen? Welke mensen ken je? Hoe ziet je omgeving eruit ?

Ik krijg hier soms wel eens een mail over, omdat tamelijk veel mensen hier toch wel mee worstelen. Dit thema zal ik daarom wat uitgebreider behandelen.

 

Om te beginnen, laat niemand je wijs maken, dat hij "professioneel spanker" is, een soort van "specialist" met zijn eigen spankingpraktijk, die aan de lopende band mensen spankt. Iemand die dat beweert is waarschijnlijk een fantast op het internet.

Een spankingbegeleiding met iemand komt soms toevallig tot stand; het is een vertrouwensrelatie. Spankingexperten bestaan dus niet. Maar het kan wel gebeuren dat een vertrouwd iemand jouw behoefte begrijpt en je daarin wil coachen. Het is dan wel fijn als je coach een zekere bekendheid en ervaring met spanking heeft.

Ikzelf ben er toevallig ingerold in mijn tijd als promovendus aan de universiteit: Ik gaf toen studiebegeleiding aan een aantal eerste jaars studenten. Een van de studentes uit mijn groepje had behoefte aan spanking, en gaf mij soms heel indirect een toespeling in die richting. Ze had problemen zich te concentreren bij haar studie. Ze was ook wat chaotisch en had soms de neiging er een warboeltje van te maken.  Haar toespelingen en grapjes over billenkoek waren altijd subtiel, maar op zekere dag kwamen we toch tot een open en eerlijk gesprek hierover. We hebben toen duidelijke afspraken gemaakt over de doelen die ze moest bereiken. Ook over de consequenties, als ze weer eens uit de bocht zou vliegen. En zo werd het ook gedaan. Als ze straf had verdiend had en ik streng zei: "rode appeltjes, jonge dame!!!", dan wist ze wat er ging gebeuren !  De strenge aanpak hielp heel goed. Ze kon zich beter concentreren en vond ook een stukje balans in haar leventje terug. En ook duidelijk verbeterde studieresultaten.

Vanuit haar kennissenkring kwam een paar jaar later opnieuw een studente op mij toe met hetzelfde verzoek, maar dan wat meer gericht op haar sportieve conditie. Ook zij was heel bij met deze vorm van begeleiding.

 

Spankingrelaties ontstaan dus niet zomaar hup twee drie op bestelling.  Het hangt vaak van toeval af. Je kunt niet zo maar naar een vertrouwde kennis toestappen om billenkoek te vragen, tussen twee kopjes koffie in.

Contacten via het internet zoeken, kan soms riskant zijn. Je weet nooit precies weet wie zich werkelijk achter die virtuele persoon verschuilt. Sommige mensen zoeken via het internet mogelijkheden om hun sexuele excessen uit te leven. Daar wil je beslist geen slachtoffer van worden !!

Het fijnste is als je kunt gaan via bekende en vertrouwde kringen.  Één aanbeveling van een bekende is meer waard dan honderd onbekende mails. Als je een uitgebreid sociaal leven hebt, dan stijgen je kansen natuurlijk. Je kunt soms met een toespeling of grapje een gevoelig oor vinden die op jouw golflengte reageert.

Heb je deze mogelijkheden niet en besluit je toch via het internet gaan, zorg dan dat je wat langere tijd met die ander mailt. Zorg dat het eerste gesprek op openbaar terrein plaats vindt, bijv op een terrasje of in een café. Pas ook op voor mooie beloftes die tot aan de hemel reiken. Meestal zijn dat mensen die aleen maar willen nemen en niet geven !

Vind je de ideale spankingcoach in je eigen levenspartner, dan is dat prachtig. Je moet echter wel begrijpen dat dat niet voor iedereen weggelegd is.  Het vinden van een passende levenspartner is al een hele kunst zonder spanking. Een ander punt is dat het hebben van een gezagsverhouding, toch wel wat moeilijker is met een partner waar je dagelijks mee samenleeft.

Tja en tenslotte: wat is dan eigenlijk een goede coach ? Een goed coach moet in de eerste plaats betrouwbaar zijn, iemand die woord houdt en kort op de bal speelt. Iemand met een warm hart die genegenheid voor je voelt. Verder moet het iemand zijn met een beschermend of vaderlijk karakter; Iemand die het van nature fijn vindt een ander onder zijn hoede te nemen. Iemand die streng is, maar ook zijn arm om je heen slaat als je dat nodig hebt.

Als je het wel goed gedaan hebt, hoort er natuurlijk ook bij, dat je een complimentje krijgt.

 

Emotioneel of niet ?

  

Als je begeleider eens streng moet zijn, kan het dan wel eens een keer gebeuren dat er tijdens de billenkoek een traantje valt omdat je berouw hebt. Of misschien wel vanwege opgekropte gevoelens of een moeilijke tijd die hebt doorgemaakt. Als dat gebeurt, laat de emoties dan gewoon vrij gaan, dat lucht heel erg op en werkt enorm bevrijdend. De prikkels van de strenge klappen op je bibs stimuleren de traanjes, zodat de opgekropte gevoelens loskomen. Je zult je na afloop opgelucht en bevrijd voelen.   

Niet lang geleden heb ik een mail ontvangen van een jonge vrouw met een leidinggevende en veeleisende baan in de dienstverlenende sector. Op haar eigen verzoek wordt zij door haar spankingcoach gestraft met een houten kaasplankje op haar blote bibs tot huilens toe. Zo kan ze haar opgekropte emoties laten gaan, schrijft ze, en is ze nadien bevrijd zodat ze de wereld weer helemaal aan kan.

Nu hoeven jouw spankinggevoelens natuurlijk niet persé emotioneel te zijn. Dit is heel persoonlijk. Misschien vind jij billenkoek gewoon spannend en zoek je een uitlaatklep, of misschien zoek je wel een methode om eindelijk van het roken af te komen. Iedere mens heeft zo zijn eigen invulling.

 

Spanking en lifestyle

Eerst moet ik een relativerend woord spreken, want als we over lifestyle spreken, zal spanking daar maar een heel piep klein deeltje van uitmaken.

Het gaat uiteindelijk om de totale inhoud van je levensstijl. Het vastleggen van doelen die je wilt bereiken, de dingen die je daarvoor moet doen en laten.  Allerlei verleidingen de baas te blijven, gezond leven, gezond eten, wel eens een tegenvaller kunnen incasseren en ervan genieten als je moeite heeft geloond en je succes hebt.

Ik zeg wel eens: gezonde mentaliteit, gezonde levensstijl en zo nu en dan een gezond pak op je billen, dat houdt je fris en fit, zowel lichamelijk als geestelijk.

    

 

Het internet

Op het internet wordt je rond dit thema inmiddels gebombardeerd met pornografische extremiteiten, slecht nagespeelde filmpjes, fake en allerlei vreselijke excessen. Dit heeft niets te doen met de realiteit en zeker niet met menselijke gevoelens. Het is voor een deel harde porno-commercie en voor het andere deel misleidingen door vage mensen die zich achter hun beeldscherm verschuilen.

Als je contact zoekt, zoek dan bij voorkeur via betrouwbare bronnen, zoek iemand die op jouw golflengte zit, jouw gevoelens respecteert en vooral ook respect en genegenheid voor jou als mens heeft

 

Eindwoord

Nou, ik hoop dat je hiermee iets verder bent met al die vragen over spanking, die je misschien al lange tijd in je buik voelde ronddraaien. Bedenk dat je bepaald niet de enige bent en dat er helemaal niets fout is met je gevoelens. Het is aan jouzelf om het een plaatsje te geven in je leven. 

roland.veldkamp@outlook.com

  

Fotogallerij:    

cms.over-spanking.webnode.nl/fotogallerij/

 

 

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.